parallax background
 

Jezera Village
otok Murter

Turističko naselje Jezera Village

Turističko naselje Jezera Village smješteno je na juguistoku otoka Murtera koji je povezan mostom sa kopnom u Šibensko-kninskoj županiji. Nalazi se uz samu morsku obalu, u mirisnoj borovoj šumi, jedan kilometar od centra Jezera u općini Tisno. Kao jedno od najuređenijih mjesta u Hrvatskoj Jezera Village pet godina zaredom dobitnici su nagrade Plavi cvijet Hrvatske turističke zajednice, najprestižnijim priznanjem za ljepotu i uređenost okoliša, što ih čini nezaobilaznim mjestom na karti hrvatskog turizma.

Iz prekrasnih uvala, gdje se miris mora miješa s mirisom bora, lavande, ružmarina i masline, redovito kreću turistički brodovi prema Kornatima i Slapovima pa se s pravom ACI Marina Jezera naziva mjestom gdje počinje Nacionalni park Kornati.

Ljeti mjesto Jezera privuku brojne goste, koji osim u kupanju i sunčanju uživaju u manifestacijama poput večeri folklornih skupina i klapa, ribarske fešte, degustacije slastica i pića od smokve, večeri poezije te natjecanje u starim vještinama i športovima. Krajem rujna održava se međunarodno natjecanje u športskom ribolovu Big Game Fishing.